O mama iubeste la fel pe toti copiii

A iubii toti copiii la fel este o datorie de mama.Nu pot sa imi inchipui ca ar exista altfel de mamici care nu isi iubesc toti copiii la fel.

Una dintre fetitele mele e mai altfel, mai egoista, mai lenesa, mai ciudata uneori.La prima vedere te-ai intreba ce poti iubii la ea ca nu prea are nimic bun de oferit cel putin in perioada asta.Voi cele care sunteti mamici stiti deja cum copiii au perioadele lor cand sunt mai cuminti sau cand sunt mai putini cuminti, cand sunt mai obraznici sau mai ascultatori, cand sunt mai iubitori sau mai putini iubitorim cand te poti mandri cu ei sau cand fac vreo boaga-ne de nu iti vine sa crezi…

In fine, eu o iubesc asa cum e chiar daca ma supara si nu prea ma asculta tot a mea e.

Egal cati copii ai, unul sau doi sau 6 pe toti trebuie sa ii iubesti la fel, fara sa faci diferente.

Stiu ca exista uneori inclinatia sa il iubesti mai mult pe cel care te asculta dar e asa de periculoasa panta aceasta caci daca nu esti atent poti cadea in gresala sa faci diferente intre copii.

Mie imi sunt dragi toti la fel si ma stradui mereu sa nu fac diferente intre ei sa ii iubesc la fel fie ca ma asculta fie ca nu, facand asa ei vor observa si vor aprecia.

E important pentru echilibrul lor psihologic ( sufletesc) sa vada si sa simta ca parintii ii iubesc pe toti fratii la fel.

Angela Insula Ekklesia