Dezechilibru interior sau pubertate

Nu sunt un expert psiholog dar dupa ce cresti cativa copii experienta te invata cum sa ii intelegi pe copii si cum sa ii ajuti.

Fetita noastra pe langa ca e in aceasta perioada cand nu prea intelege ce inseamna o familie, de ce ea ar avea nevoie de o familie, cum sa te comporti intr-o familie, mai si repeta ca pentru ea doua lucruri sunt importarte : Telefonul si prietenii.

Asta m-a enervat de cateva ori pana mi-am amintit ca negarea familiei si vorbe negandite sunt specifice puberbetatii cand se produc cele mai multe schimbari fizice si emotionale.Parca nu imi venea sa cred cand citeam ca parinii nu se vor mai intelege cu copiii si copiii cred ca nu ii intelege nimeni.

Ma gandeam la mine nu va fi asa eu ma inteleg bine cu copiii mei si vom avea mereu relatii frumoase dar nu a fost totul asa cum m-am asteptat.

Oricat ai incerca sa le bagi in cap ca telefonul nu tine de foame si nici nu are sentimente, el este doar un obiect de care noi trebuie sa ne folosim nu sa ne foloseasca el de noi, ei tot nu pricep…

Bine zice sotul meu : Asta e perioada ei, lasa-o sa dea cu capul caci numai asa se va trezi, dar parca mi-e mila de ea..

Perioada puberbetatii nu e usora nici pentru adolescenti nici pentru parinti.Nici macar ei nu se inteleg dar noi avem pretentia sa ne inteleaga pe noi.

Nu as putea sa dau o reteta parintiilor si mai ales mamelor caci fiecare copil e diferit si trebuie tratat diferit.Fiecare copil e unic si avem nevoie de solutii unice pe care le descoperim la momentele potrivite.

Atat pot sa zic Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa avem dragoste pentru ei, sa stim cum le vorbim si cum sa ii tratam.

Angela Insula Ekklesia