Cum s-a lasat baietelul meu de dulciuri

O mamica inteleapta foloseste orice oportunitate ca sa isi educe copiii, indreptandu-i spre o viata sanatoasa, curata, echilibrata si frumoasa.

Baietelul meu de 6 ani cu greu mergea seara la somn, decat daca mergea tata cu el.Asa e el, mai energic, mai fara somn seara si mai siret : Cum daca altii inca nu au plecat la somn eu de ce trebuie sa ma duc, mai vreau sa stau cu familia 🙂

De data aceasta ne-a pupat, ne-a imbratisat si ne-a spus Noapte buna.A plecat singur la somn ca niciodata.Inainte de asta cu cateva ore s-a plans ca il doare tare un dintisor.I-am dat un calmant si i-am pus gheata.Dupa ce s-a mai linistit, a zis tatal lui catre el:

Azi culcate mai devreme, sa te odihnesti sa nu te mai doara dintele.

A doua zi ne-am dus la dentist.Acolo printre multele cuvintele schimbate cu doamna doctor a primit avertizare pentru dulciuri iar pe drum i-am amintit.

Am profitat ca s-a deschis subiectul acesta si acasa tata l-a fel a insistat: Ti a zis doamna doctor sa nu mai mananci dulciuri ca sa nu faci carii sau nu ti-a zis ?

Acum gata cu dulciurile!

Tati dar macar o data pe saptamana am voie ? Nu stiu daca a zis ca nu atunci chiar trebuie sa ai grija.

Cu toate ca el nu prea mananca multe dulciuri si parintii tin dulciurile acasa ascunse bine, totusi ambii parinti au insistat sa tina discutia aprinsa pana a zis el :

Nu mai am voie dulciuri, nu vreau sa mai am dureri de dinti ca si ieri.

Si uite asa avem o perioada de abstinenta de dulciuri si pentru o perioada cel putin avem liniste 🙂
Angela Insula Ekklesia