Invata copiii sa fie indrazneti!

Mereu trebuie sa ii invatam pe copiii nostri pentru ca mereu se ivesc ocazii cand ei nu stiu ce sa faca sau sunt prea tineri ca sa gandeasca corect in anumite situatii.

Demulte ori vorbind cu ei le aduc aminte de multe lucruri importante si mai ales sa fie indrazneti.

Ultima oara cand a venit fetita mea de la unchiul ei am intrebat-o dar unchiul si matusa nu ti-a dat nimic sa aduci acasa la fratii tai ca doar au dulapurile pline de bunatati.La care a ridica din umeri si zise nu mi-a dat nimic.

Pai de ce nu ai cerut tu a fost replica mea-Nu e pacat sa ceri, e pacat sa furi si sa minti.Asta le-o spun des 🙂

A doua oara cand s-au dus la ei i-am amintit vezi cand pleci intrebi: Imi dai ceva sa duc acasa fratiilor mei sa se bucure si ei ca le-am adus ceva din partea voastra.

Am invatat-o sa le vorbeasca frumos sa nu interpreteze altfel, sa fie indrazneata.Vorba aia cu rusinea mori de foame si pierzi intotdeauna.

Imi aduc aminte ca vorbeam la telefon cu video cu cineva si o fetita, de data asta una mai mica de 9 ani vroia sa zica ceva persoanei si imi facea semn sa spun eu dar eu am zis spune tu, trebuie sa ai curaj sa intrebi, nu se intampla nimic, egal de raspuns.

Apar multe situatii neprevazute si e bine ca copiii nostri sa fie pregatiti sa le faca fata cu indrazneala si incredere in ei ca vor reusii.

Angela Insula Ekklesia